500 | g | varkenshaasje |
6 | eetl | ketjap manis |
2 | eetl | vloeibare honing |
4 | eetl | tomatenpuree |
4 | teen | knoflook |
2 | koffiel | sambal oelek |
2 | koffiel | zout |
snuifje | peper | |
2 | kleine | uien |
4 | eetl | boter |
Serves: 2
Source: 't Internet
Preptime: 30 min
Instructions:
- Bereid de marinade: meng de ketjap, honing, tomatenpuree, geperste knoflookteentjes, sambal en zout. Afkruiden met wat peper;
- Smeer het varkenshaasje royaal in met de marinade. Dit kun je best de dag op voorhand doen maar een paar uur marineren volstaan;
- Fruit de gesnipperde ui in de boter tot deze glazig is;
- Het varkenshaasje uit de marinade halen en rondom aanbraden;
- Zet het vuur wat lager en voeg 1 dl water toe. Laat de varkenshaasjes in een open pan langzaam gaar sudderen (ongeveer 25 minuten) zodat het vocht kan inkoken;
- Haal het varkenshaasje uit de pan en houd warm. Meng wat over is van de marinade door het braadvocht en warm het goed op;
- Serveer de gesneden varkenshaasjes overgoten met de saus.
Notes:
- Het vlees zeker niet te lang laten sudderen - het droogt dan uit;
- Serveren met aardappelkroketjes en een frisse salade (ijsbergsla doet het hier goed bij).