Oosters varkenshaasje

500 g varkenshaasje
6 eetl ketjap manis
2 eetl vloeibare honing
4 eetl tomatenpuree
4 teen knoflook
2 koffiel sambal oelek
2 koffiel zout
snuifje peper
2 kleine uien
4 eetl boter

Serves: 2

Source: 't Internet

Preptime: 30 min

Instructions:

- Bereid de marinade: meng de ketjap, honing, tomatenpuree, geperste knoflookteentjes, sambal en zout. Afkruiden met wat peper;
- Smeer het varkenshaasje royaal in met de marinade. Dit kun je best de dag op voorhand doen maar een paar uur marineren volstaan;

- Fruit de gesnipperde ui in de boter tot deze glazig is;
- Het varkenshaasje uit de marinade halen en rondom aanbraden;
- Zet het vuur wat lager en voeg 1 dl water toe. Laat de varkenshaasjes in een open pan langzaam gaar sudderen (ongeveer 25 minuten) zodat het vocht kan inkoken;
- Haal het varkenshaasje uit de pan en houd warm. Meng wat over is van de marinade door het braadvocht en warm het goed op;
- Serveer de gesneden varkenshaasjes overgoten met de saus.

Notes:

- Het vlees zeker niet te lang laten sudderen - het droogt dan uit;
- Serveren met aardappelkroketjes en een frisse salade (ijsbergsla doet het hier goed bij).

Back