Garnalencocktail

3 eetl room
3 eetl mayonnaise
1 eetl tomatenketchup
scheutje cognac
scheutje citroensap
cayennepeper
pilipili
zout
peper
2 tomaten
gemengde salade
250 g grijze noordzeegarnalen

Serves: 4

Source: Gebaseerd op een recept uit "Ons Kookboek"

Preptime: 15 min

Instructions:

- Klop de room licht op en meng die met de mayonnaise, tomatenketchup en cognac;
- Breng op smaak met de kruiden, peper en zout, en het citroensap;
- Snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes;
- Bedek de bodem van grote coupes of diepe borden met een laag gemengde sla;
- Verdeel de garnalen over de salade, samen met de tomatenblokjes;
- Overgieten met de saus en afwerken met wat cayennepeper (en eventueel een schijfje citroen en luzernescheuten).

Notes:

- Smaakt ook goed met zalm, rivierkreeftjes of krab.
- Wees royaal met de garnalen ;)

Back