3 | eetl | room |
3 | eetl | mayonnaise |
1 | eetl | tomatenketchup |
scheutje | cognac | |
scheutje | citroensap | |
cayennepeper | ||
pilipili | ||
zout | ||
peper | ||
2 | tomaten | |
gemengde salade | ||
250 | g | grijze noordzeegarnalen |
Serves: 4
Source: Gebaseerd op een recept uit "Ons Kookboek"
Preptime: 15 min
Instructions:
- Klop de room licht op en meng die met de mayonnaise, tomatenketchup en cognac;
- Breng op smaak met de kruiden, peper en zout, en het citroensap;
- Snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes;
- Bedek de bodem van grote coupes of diepe borden met een laag gemengde sla;
- Verdeel de garnalen over de salade, samen met de tomatenblokjes;
- Overgieten met de saus en afwerken met wat cayennepeper (en eventueel een schijfje citroen en luzernescheuten).
Notes:
- Smaakt ook goed met zalm, rivierkreeftjes of krab.
- Wees royaal met de garnalen ;)