1 | grote | konijn in stukken |
2 | eetl | gehakte ui |
1 | glas | bruin bier of rodenbach |
0.5 | l | verse room |
100 | g | boter |
g | graanmosterd naar smaak | |
g | geroosterde broodkorstjes | |
400 | g | champignons |
g | gehkte peterselie |
Serves: 4
Source: www.konijn.be
Preptime: 60 min
Instructions:
Konijn kruiden met peper en zout, goudbruin bakken, ui over strooien en bevochtigen met het bier.
Konijn gaar stoven in 30-tal minuten, room met mosterd naar eigen smaak door roeren en goed laten inkoken.
Serveer met de croûtons, gebakken champignons en kroketjes, versier met peterselie.
Notes:
Wij gebruikten boschampignons omdat we dat beter vonden passen.
Het recept spreekt van een gaartijd van een 30-tal minuten maar dit is onvoldoende, tel er gemakkelijk een kwartiertje bij...