Frambozenbavarois

300 g frambozen
125 g suiker
4 blaadjes gelatine (1,6g)
3 eiwit
2 dl slagroom
2 eetl verse platte kaas
0.5 citroen

Serves: 8

Source: 't Internet

Preptime: 30 min

Instructions:

- De gelatineblaadjes weken in ruim koud water;
- De suiker met 3,5 eetl water aan de kook brengen;
- Wanneer het suikerwater kookt de pan van het vuur halen en de uitgewrongen gelatine in het suikerwater oplossen;
- De frambozen pletten en samen met het sap van de halve citroen door het gelatinemengsel roeren;
- Terwijl de frambozenmengeling wat afkoelt de slagroom en de eiwitten stijf kloppen;
- Eerst de verse platte kaas door de frambozenmengeling kloppen en daarna de slagroom;
- Het opgestijfde eiwit door de mengeling spatelen. Niet roeren of kloppen om de bavarois luchtig te houden;
- Potjes (voor individuele porties) of een cakevorm invetten met wat olie en daar de bavarois inschenken;
- De bavarois minstens 6 uur laten opstijven in de koelkast - daarna kan de bavarois uitgestort worden.

Notes:

Back