scampi | ||
1 | ui | |
2 | teen | knoflook |
1 | rood spaans pepertje | |
1 | rode paprika | |
2 | grote | tomaten |
0.5 | glas | cognac |
1 | glas | witte wijn |
4 | dl | room |
1 | blik | tomatenpuree |
1 | sjalot | |
peper | ||
zout | ||
pilipili | ||
cayennepeper | ||
paprikapoeder |
Serves: 2
Source: 't Internet
Preptime: 30 min
Instructions:
Vooraf:
- Tomaten & paprika ontvellen en in blokjes snijden;
- Knoflook, sjalot en ui fijnsnipperen;
- Pepertje fijnhakken;
- Indien nodig de scampi's pellen en het darmkanaal verwijderen.
- In olie het sjalotje, de ui, de paprika en het pepertje fruiten;
- Scampi's meekleuren in de pan en flamberen met de cognac;
- Blussen met de witte wijn en licht laten inkoken;
- Scampi's uit de pan halen en warm houden;
- Room toevoegen en het geheel laten inkoken tot de gewenste dikte;
- Tomatenpuree en de tomaat toevoegen;
- Bijkruiden naar smaak met peper, zout, cayennepeper, paprikapoeder en pilipili.
- Scampi's terug in de pan leggen en nog even goed doorwarmen.
Notes:
- Tomaten ontvellen: vel licht insnijden met een schilmesje en de tomaat ik kokend water houden.
- Paprika ontvellen: door midden snijden en onder een hete grill leggen tot de paprika zwart kleurt. Dan is de vel er gemakkelijk af te halen. Met een brander gaat dit ook.
- Afhankelijk van hoe pikant je het wilt hebben de zaadlijsten uit het pepertje verwijderen. De zaadlijsten maken het pepertje pikant (niet het vruchtvlees of de zaadjes).
- Gezien de 'Diabolique': je hoeft niet te zuinig zijn met de pilipili en eventueel zelfs twee pepertjes gebruiken... ;)
- Smaakt goed met rijst of pasta (bv tagliatelle).