Scampi's Diabolique

scampi
1 ui
2 teen knoflook
1 rood spaans pepertje
1 rode paprika
2 grote tomaten
0.5 glas cognac
1 glas witte wijn
4 dl room
1 blik tomatenpuree
1 sjalot
peper
zout
pilipili
cayennepeper
paprikapoeder

Serves: 2

Source: 't Internet

Preptime: 30 min

Instructions:

Vooraf:
- Tomaten & paprika ontvellen en in blokjes snijden;
- Knoflook, sjalot en ui fijnsnipperen;
- Pepertje fijnhakken;
- Indien nodig de scampi's pellen en het darmkanaal verwijderen.


- In olie het sjalotje, de ui, de paprika en het pepertje fruiten;
- Scampi's meekleuren in de pan en flamberen met de cognac;
- Blussen met de witte wijn en licht laten inkoken;
- Scampi's uit de pan halen en warm houden;
- Room toevoegen en het geheel laten inkoken tot de gewenste dikte;
- Tomatenpuree en de tomaat toevoegen;
- Bijkruiden naar smaak met peper, zout, cayennepeper, paprikapoeder en pilipili.
- Scampi's terug in de pan leggen en nog even goed doorwarmen.

Notes:

- Tomaten ontvellen: vel licht insnijden met een schilmesje en de tomaat ik kokend water houden.
- Paprika ontvellen: door midden snijden en onder een hete grill leggen tot de paprika zwart kleurt. Dan is de vel er gemakkelijk af te halen. Met een brander gaat dit ook.

- Afhankelijk van hoe pikant je het wilt hebben de zaadlijsten uit het pepertje verwijderen. De zaadlijsten maken het pepertje pikant (niet het vruchtvlees of de zaadjes).
- Gezien de 'Diabolique': je hoeft niet te zuinig zijn met de pilipili en eventueel zelfs twee pepertjes gebruiken... ;)

- Smaakt goed met rijst of pasta (bv tagliatelle).

Back