Duo van chocolade- en frambozenmousse

50 g melkchocolade
50 g pure chocolade
2 eieren
1 eiwit
150 g frambozencoulis
75 g verse platte kaas
2 dl slagroom
2 eetl poedersuiker

Serves: 4

Source: Gebaseerd op een recept uit "Watertanden"

Preptime: 30 min

Instructions:

Frambozenmousse:

- Sla de verse platte kaas onder de frambozencoulis;
- Klop 1 dl slagroom stijf en schep deze door de frambozenmengeling;
- Klop het eiwit stijf. Wanneer het eiwit opgesteven is er de poerdersuiker onder kloppen;
- Spatel het eiwit voorzichtig onder de frambozenmengeling;
- Verdeel de frambozenmousse over vier dessertcoupes en zet koud weg. Vul de coupes ongeveer voor de helft.

Chocolademousse:

- Smelt de pure en melkchocolade in een bain-marie;
- Splits de twee eieren en klop de eiwitten stijf;
- Meng de eigelen onder de gesmolten chocolade gedurende een tweetal minuten;
- Klop 1 dl slagroom half op;
- Meng de slagroom langzaam onder het chocolademengsel tot een homogene massa;
- Spatel de eiwitten onder het chocolademengsel;
- Vul de half gevulde dessertcoupes verder aan met de chocolademousse. Laat zeker een paar uur goed koud staan om op te stijven.

Notes:

- Decoreren met wat hele framboosjes, chocoladeschilfers en poedersuiker.

Back