50 | g | melkchocolade |
50 | g | pure chocolade |
2 | eieren | |
1 | eiwit | |
150 | g | frambozencoulis |
75 | g | verse platte kaas |
2 | dl | slagroom |
2 | eetl | poedersuiker |
Serves: 4
Source: Gebaseerd op een recept uit "Watertanden"
Preptime: 30 min
Instructions:
Frambozenmousse:
- Sla de verse platte kaas onder de frambozencoulis;
- Klop 1 dl slagroom stijf en schep deze door de frambozenmengeling;
- Klop het eiwit stijf. Wanneer het eiwit opgesteven is er de poerdersuiker onder kloppen;
- Spatel het eiwit voorzichtig onder de frambozenmengeling;
- Verdeel de frambozenmousse over vier dessertcoupes en zet koud weg. Vul de coupes ongeveer voor de helft.
Chocolademousse:
- Smelt de pure en melkchocolade in een bain-marie;
- Splits de twee eieren en klop de eiwitten stijf;
- Meng de eigelen onder de gesmolten chocolade gedurende een tweetal minuten;
- Klop 1 dl slagroom half op;
- Meng de slagroom langzaam onder het chocolademengsel tot een homogene massa;
- Spatel de eiwitten onder het chocolademengsel;
- Vul de half gevulde dessertcoupes verder aan met de chocolademousse. Laat zeker een paar uur goed koud staan om op te stijven.
Notes:
- Decoreren met wat hele framboosjes, chocoladeschilfers en poedersuiker.
Back