Chocolade-moelleux met frambozensorbet

100 g fondant chocolade
100 g suiker
50 g gezeefde bloem
110 g boter
2 eieren
2 eigelen
frambozensorbet

Serves: 4

Source: Gebaseerd op een recept van Jeroen Meus

Preptime: 30 min

Instructions:

- Smelt de chocolade samen met de boter in een bain marie.
- Meng ondertussen de eigelen en de eieren met de suiker.
- De gezeefde bloem door het eiermengsel mengen tot je een homogene massa bekomt.
- Voeg de bloem-ei-suiker mengeling bij de gesmolten chocolade/boter. Roer dit tot je ook hier een homogene massa hebt.
- Boter kleine vuurvaste vormpjes in en bestuif ze met een beetje bloem.
- Giet het mengsel in de potjes en bak ze een 9-10 minuten op 210°C.
- Serveer ze met een bolletje frambozensorbet.

Notes:

Het belangrijkste is dat binnenin het gebakje de chocolade lopend blijft. Daarom is de baktijd enorm van belang. Aangezien elke oven verschilt kun je best met één potje 'testen' om te kijken hoe lang de moelleux in jouw oven moeten bakken.

Back