Tagliatelle met kip in curry-roomsaus

500 g tagliatelle
2 kipfilets
2 dl room
1 eetl kerriepoeder
1 klontje knoflookboter
4 teen knoflook
1 kleine ui
2 dl melk
2 dl kippebouillon
1 eetl boter
2 eetl olijfolie
peper
zout
nootmuskaat

Serves: 4

Source: 

Preptime: 30 min

Instructions:

- Smelt de lookboter en stoof daarin de fijngesnipperde ui samen met de kerriepoeder;
- Maak een bechamelsausje met de boter, bloem, melk en kippenbouillon. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. Dikte naar keuze aanpassen voor een stevigere of lopendere saus;
- Kook intussen de tagliatelle gaar in gezouten water;
- Bak de in reepjes gesneden kip in de olijfolie samen met de versnipperde knoflook;
- Lookboter-ui-kerriepoeder mengsel door de bechamelsaus roeren, voeg de room toe en het geheel goed opwarmen (eventueel nog kerriepoeder naar smaak toevoegen). Daarna de kip aan de saus toevoegen en nog wat laten pruttelen;
- Klaar...

Notes:

Zou ook lekker zijn met scampi's in plaats van kip, maar dat heben we nog niet uitgeprobeerd.

Back