lasagnevellen | ||
olijfolie | ||
600 | g | kipfilets in blokjes gesneden |
knoflook naar smaak | ||
1 | sjalot fijngesneden | |
4 | dl | tomatenpassata |
g | bloem | |
1 | glas | witte wijn |
g | rozemarijn | |
g | salie | |
2 | dl | kippenbouillon |
0.5 | l | melk |
g | boter | |
400 | g | gebakken champignons |
200 | g | geschaafde parmezaanse kaas |
Serves: 4
Source: 't Internet
Preptime: 45 min
Instructions:
Kipblokjes gaar bakken met knoflook en sjalot. Daarna bestrooien met 2 eetlepels bloem, even laten smoren en blussen met witte wijn.
Afkruiden met peper, zout, rozemarijn en salie. Vervolgens de bouillon en passata toevoegen en een klein half uurtje laten stoven.
Béchamelsaus maken: boter smelten, gelijke hoeveelheid bloem bijvoegen, tot een bruinige massa kloppen, melk bijvoegen en afkruiden met peper, zout, muskaatnoot. Béchamelsaus mag iets vloeiender als normaal omdat de lasagnevellen nog vocht opslorpen in de oven.
Ovenschaal insmeren met boter. 1 laag lasagnevellen, daar op 1 laag kipblokjes, een laag béchamelsaus en champignons.Elke laag afekken met parmezaanse kaas en eindigen met parmezaanse kaas (of gratineerkaas).
30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Notes:
Back