Lasagna di pollo al forno

lasagnevellen
olijfolie
600 g kipfilets in blokjes gesneden
knoflook naar smaak
1 sjalot fijngesneden
4 dl tomatenpassata
g bloem
1 glas witte wijn
g rozemarijn
g salie
2 dl kippenbouillon
0.5 l melk
g boter
400 g gebakken champignons
200 g geschaafde parmezaanse kaas

Serves: 4

Source: 't Internet

Preptime: 45 min

Instructions:

Kipblokjes gaar bakken met knoflook en sjalot.  Daarna bestrooien met 2 eetlepels bloem, even laten smoren en blussen met witte wijn.


Afkruiden met peper, zout, rozemarijn en salie.  Vervolgens de bouillon en passata toevoegen en een klein half uurtje laten stoven.


Béchamelsaus maken: boter smelten, gelijke hoeveelheid bloem bijvoegen, tot een bruinige massa kloppen, melk bijvoegen en afkruiden met peper, zout, muskaatnoot.  Béchamelsaus mag iets vloeiender als normaal omdat de lasagnevellen nog vocht opslorpen in de oven.


Ovenschaal insmeren met boter.  1 laag lasagnevellen, daar op 1 laag kipblokjes, een laag béchamelsaus en champignons.Elke laag afekken met parmezaanse kaas en eindigen met parmezaanse kaas (of gratineerkaas).


30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.

Notes:

Back