Tongscharrolletjes met mosterdsaus

200 g verse spinazie
8 grote tongscharfilets
200 g gerookte zalm in reepjes
2 dl room
0.5 blokje visbouillon
2 eetl graanmosterd
g gehakte peterselie
200 g couscous

Serves: 4

Source: Libelle

Preptime: 30 min

Instructions:

Blancheer de spinazie 3 minuten in licht gezouten water.  Laten schrikken in koud water en vervolgens laten uitlekken.


Spinazieblaadjes verdelen over 8 tongscharfilets.  Op elke portie een reepje gerookte zalm leggen.  Oprollen en vast steken met een houten prikker.


Rolletjes in ovenschotel schikken, kruiden met peper en zout en besprenkelen met olijfolie.  10 à 15 minuten in de oven op 200°C.


Breng 2 dl room aan de kook met een half blokje visbouillon.  Roer van het vuur af 2 eetlepels graanmosterd door de saus.


Nappeer de visrolletjes met de saus, afwerken met gehakte peterselie en serveren met couscous.

Notes:

Ik heb iets minder mosterd gebruikt, graanmosterd is wel ten zeerste aangeraden omdat die er qua smaak het beste bij past.

Back