200 | g | verse spinazie |
8 | grote | tongscharfilets |
200 | g | gerookte zalm in reepjes |
2 | dl | room |
0.5 | blokje | visbouillon |
2 | eetl | graanmosterd |
g | gehakte peterselie | |
200 | g | couscous |
Serves: 4
Source: Libelle
Preptime: 30 min
Instructions:
Blancheer de spinazie 3 minuten in licht gezouten water. Laten schrikken in koud water en vervolgens laten uitlekken.
Spinazieblaadjes verdelen over 8 tongscharfilets. Op elke portie een reepje gerookte zalm leggen. Oprollen en vast steken met een houten prikker.
Rolletjes in ovenschotel schikken, kruiden met peper en zout en besprenkelen met olijfolie. 10 à 15 minuten in de oven op 200°C.
Breng 2 dl room aan de kook met een half blokje visbouillon. Roer van het vuur af 2 eetlepels graanmosterd door de saus.
Nappeer de visrolletjes met de saus, afwerken met gehakte peterselie en serveren met couscous.
Notes:
Ik heb iets minder mosterd gebruikt, graanmosterd is wel ten zeerste aangeraden omdat die er qua smaak het beste bij past.
Back