Risotto met tomaat, zalm en garnalen

4 grote romatomaten
1 grote ui, gepeld
1 grote rode peper
300 g risottorijst
0.5 l visbouillon
1 eetl verse italiaanse kruiden, fijngehakt
200 g zalmfilet, in blokjes
200 g roze garnalen
50 g jonge geraspte kaas

Serves: 4

Source: 't Internet

Preptime: 60 min

Instructions:

Tomaten ontvellen en zaadjes verwijderen, vruchtvlees in blokjes snijden.


Ui snipperen, bij de peper eventueel de zaadjes verwijderen en vervolgens fijnhakken.


Bakboter in pan doen, ui glazig fruiten.  Rijstkorrels toevoegen samen met de rode peper en af en toe omscheppen tot de rijst is omhuld met een glanzend laagje.


Tomaat en Italiaanse kruiden toevoegen en 5 minuutjes zacht laten sudderen.


Helft van de visbouillon toevoegen en risotto in 20 minuten gaar koken.  Regelmatig roeren en steeds kleine scheutjes van de overgebleven visbouillon toevoegen.


Na 15 minuten de zalmfilet en garnalen toevoegen samen met de laatste visbouillon.  Nog 5 minuutjes laten sudderen tot een smeuiig geheel.  Nog klein beetje vloeibare boter door roeren en geraspte kaas.

Notes:

Wij hebben de zalmblokjes vervangen door op vel gebakken zalm en die er apart bij geserveerd.

Back