Gyros met sojascheuten en frietjes

500 g gyros
600 g frietjes
250 g oesterzwammen
400 g sojascheuten
2 dl lichte room
1 dl kalfsfond
3 eetl olijfolie
1 koffiel paprikapoeder
1 mespunt cayennepeper
g peper en zout

Serves: 4

Source: Colruyt

Preptime: 30 min

Instructions:

Scheur de oesterzwammen in reepjes.


Olijfolie verhitten en oesterzwammen bruin bakken, afkruiden met peper en zout, uit de pan halen en opzij zetten.


Olijfolie verhitten in dezelfde pan, gyros 5 minuutjes roerbakken en overgieten met de kalfsfond, kruiden met peper en zout en een tiental minuutjes laten sudderen.


Room toevoegen, oesterzwammen en sojascheuten toevoegen, kruiden met paprikapoeder, cayennepoeder, peper en zout, 10 minuutjes laten sudderen.


En uiteraard: frietjes bakken :)

Notes:

Back