Sint Jacobsnoten met zalm en saffraanroomsaus

8 sint jacobsnoten
4 plakje gerookte zalm
1 tomaat
1 bokaal visfond
2 dl room
1 capsule saffraan
50 g boter
tagliatelle
peterselie
bieslook

Serves: 2

Source: 't Internet

Preptime: 20 min

Instructions:

- De Sint Jacobsnoten goed spoelen en droogdeppen.
- De tomaat pellen en het vruchtvlees in blokjes snijden.
- De plakjes gerookte zalm oprollen tot roosjes.

- Maak de roomsaus: de visfond tot de helft inkoken, de room en saffraan toevoegen en nog wat laten indikken.
- Kook ondertussen de tagliatelle al dente.

- De boter smelten in een grillpan en de Sint Jacobsnoten grillen tot ze gaar zijn.

- Schep de tagliatelle in een diep bord, overgiet met de saffraansaus.
- Dresseer wat tomatenblokjes over het geheel, en leg de zalmroosjes en Sint Jacobsnoten erbij.
- Garneer de zalm met wat bieslook en het geheel met wat peterselie.
- Kruiden met wat grof zeezout en gemalen zwarte peper.

Notes:

- Laat de Sint Jacobsnoten absoluut niet te lang in de pan liggen. Ze worden dan taai en rubberachtig. Als ze gaar zijn moeten ze zacht zijn als boter.
- Een Sint Jacobsnoot is een Sint Jacobsvrucht zonder het koraal.

Back