8 | sint jacobsnoten | |
4 | plakje | gerookte zalm |
1 | tomaat | |
1 | bokaal | visfond |
2 | dl | room |
1 | capsule | saffraan |
50 | g | boter |
tagliatelle | ||
peterselie | ||
bieslook |
Serves: 2
Source: 't Internet
Preptime: 20 min
Instructions:
- De Sint Jacobsnoten goed spoelen en droogdeppen.
- De tomaat pellen en het vruchtvlees in blokjes snijden.
- De plakjes gerookte zalm oprollen tot roosjes.
- Maak de roomsaus: de visfond tot de helft inkoken, de room en saffraan toevoegen en nog wat laten indikken.
- Kook ondertussen de tagliatelle al dente.
- De boter smelten in een grillpan en de Sint Jacobsnoten grillen tot ze gaar zijn.
- Schep de tagliatelle in een diep bord, overgiet met de saffraansaus.
- Dresseer wat tomatenblokjes over het geheel, en leg de zalmroosjes en Sint Jacobsnoten erbij.
- Garneer de zalm met wat bieslook en het geheel met wat peterselie.
- Kruiden met wat grof zeezout en gemalen zwarte peper.
Notes:
- Laat de Sint Jacobsnoten absoluut niet te lang in de pan liggen. Ze worden dan taai en rubberachtig. Als ze gaar zijn moeten ze zacht zijn als boter.
- Een Sint Jacobsnoot is een Sint Jacobsvrucht zonder het koraal.